Kisah Rakyat Tempatan Viral

Di Jaga Penuh Kasih Sayang Oleh Keluarga Angkat, Tiba-Tiba Anak Ini Meningg4l Di Der4 Ibu Kandung.

MELAKA: Seorang kanak-kanak ditemui mat.1 dalam sebuah tong air di rumahnya di Taman Krubong Jaya, di sini, dengan kesan cede.r4 dan leb4m di beberapa anggota bad4n, petang tadi.

Mangsa berusia tujuh tahun itu dipercayai did.3ra oleh ibu kandung dan bapa tirinya.

Ketua Jabatan Si4s4tan Jen.4yah negeri, Asisten Komisioner Mohd Sukri Kaman, berkata dalam kejadian kira-kira jam 4 petang itu, kanak-kanak terbabit didakwa lem4s di dalam tong air dirumahnya sebelum si4sa4tan mendapati ada kec3der4an pada fizik4l bad4nnya.

Beliau berkata, susulan itu pihak polis men4han ibu dan bapa tirinya masing-masing berusia 32 dan 38 tahun.

“Bilik Gerakan (DCC) Melaka Tengah terima panggilan kira-kira jam 4 petang tadi daripada seorang lelaki yang memaklumkan bahawa anaknya mat1 lem4s di dalam tong air di rumahnya.

“Si4s4tan di tempat kejadian mendapati mangs4 adalah seorang kanak-kanak lelaki berumur tujuh tahun dan pemeriksaan fizikal terhadapnya terdapat kesan leb4m dan keceder4an di beberapa anggota badan,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Beliau berkata, pemeriksaan lanjut terhadap kanak-kanak yang tinggal bersama pasangan itu juga mendapati mangs4 dic3der4kan dan si4satan lanjut dijalankan mengikut S3ksyen 302 K4nun Kes3ksaan.

“May4t mangs4 dibawa ke Jabatan For3nsik Hospital Melaka untuk bed4h si4sat dan satu kertas si4satan dibuka mengikut S.3ksyen 302 K4nun Kes.3ksaan kerana melakukan b0nvh,” katanya.

Katanya, pihak polis akan membuat permohonan rem4n ke atas svsp3k di Mahk4mah Ayer Keroh, esok,” katanya.

 

Pernah tular, anak ini di jaga oleh keluarga angkat sejak kecil dan si serahkan kepada keluarga kandung pada usia 6 tahun

Luahan FB Tuhfah Nazihah Tarmidi  kakak angkat kanak-kanak malang ini

 

sekarang kau dgn kitorang dah terpisah tak jumpa sampai bila² kitorang dah sampai melake mir nak jumpe kau buat kali terakhir.. semoga semua dipermudahkan yaallah

 

Manja bersama ibu angkatnya

May be an image of 2 people and people sitting

sumber: bharian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *