Luar Negara Viral

Peguam Rasakan Ada Perkara Tak Kena Dgn Kem4tian Maradona. Minta disiasat

LEG3NDA bola sepak, Diego Maradona dilap0rkan meningg4l dunia pada usia 60 tahun.

Agensi berita BBC melaporkan, bekas pemain tengah dan pengurus pasukan Argentina itu meng4lami s3rangan j4ntung di rumah.

Maklumat lanjut bagaimanapun belum diperoleh, namun beberapa media antarabangsa sudah melap0rkan mengenai kem4tian bintang berkenaan.

Beliau sebelum ini menjalani pemb3dahan bagi mengeluarkan d4rah be-ku pada 0tak awal November lalu, selain pernah menjalani raw4tan kerana ket4gihan alk0hol.

Beliau yang diiktiraf sebagai salah seorang pemain terhebat dalam sejarah, menjadi kapten ketika Argentina memenangi Piala Dunia 1986, dengan persembahan permainan yang luar bi4sa.

Peguam Maradona Mula Bersuara

KEM4TIAN legenda bola sepak, Diego Maradona didakwa ber-punca daripada kecu4ian pasukan kec3masan yang lambat bertindak, menurut peguamnya, Matias Morla.

Berikutan itu, Morla menuntut si4satan penuh dijalankan bagi menentukan pu-nca sebenar kem4tian bekas pemain dan pengurus pasukan Argentina itu yang sehingga kini dilaporkan akibat s3rangan j4ntung.

“Ia tidak munasabah mengapa rakan saya (Maradona) tidak diberikan perhatian selama 12 jam, walaupun ada petugas yang telah ditugaskan melakukan kerja-kerja itu,” kata

Morla dalam satu kenyataan di Twitter.
Bekas pemain tengah Argentina itu mengalami s3rangan j4ntung di rumahnya di Buenos Aires.

Maradona sebelum ini menjalani pemb3dahan bagi mengeluarkan d4rah beku pada 0tak awal November lalu, selain pernah menjalani raw4tan kerana ket4gihan alk0hol.

Beliau diiktiraf sebagai salah seorang pemain terhebat dalam sepanjang zaman, menjadi kapten ketika Argentina memenangi Piala Dunia 1986, dengan persembahan permainan yang luar biasa

Kata-kata terakhir Diego Maradona sebelum men-inggal dunia

DEIGO Maradona meg4du tidak sih4t pada pagi dia mengalami s3rangan j4ntung.

“Saya rasa ku-rang sihat”. Itu kata-kata ter4khir Maradona sebelum meningg4l dunia.

Legenda bola sepak dunia itu pergi semula ke bilik tidurnya selepas sarapan pagi sebelum memberitahu anak saudaranya, Johnny Esposito mengenai keadaan kesih4tannya.

Jururawat yang menjaga Maradona selepas dia dibenarkan keluar hospital sebaik saja menjalani pemb3dahan 0tak segera menghubungi ambulans kerana p4nik dengan keadaannya.

Namun ia sudah terlambat, Maradona meningg-al dunia sebelum ambulans tiba di kediamannya.

Media Argentina mengesyaki Maradona meni-nggal dunia akibat s3rangan j4ntung.

Ketua pendakwa John Broyad berkata m4yat Maradona dibawa ke bilik m4yat berdekatan San Andres untuk b3dah si4sat.

“Diego Armando Maradona meningg4l sekitar pukul 12 fengah hari waktu tempatan.

“Polis for3nsik memulakan tugas mereka pada pukul 4 petang. Tiada tanda-tanda unsur j3nayah atau keg4nasan ditemui pada m4yat,” katanya. – DailyStar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *