Hiburan Tempatan Viral

Hampir setahun diceraikan Farhan, Sekali Dr Erin dapat banyak call

Bekas isteri pendakwah bebas Da’i Farhan, Dr. Erin enggan melayan cubaan lelaki yang ingin mendekatinya.

Kata Erin atau nama sebenarnya, Noorainul Naqim Mohd Radzi, dia mempunyai tanggungjawab yang lebih besar berbanding memikirkan soal diri sendiri atau lelaki.

“Saya ni seorang wanita umur 40, mak dan juga ayah kepada 8 orang ank yang saya perlu bagi segala-galanya.

“Sakit demam pun saya seorang je yang perlu fikir dan jaga sebab saya tak ada adik-beradik, saudara-mara, orang tua mahupun pembantu yang saya boleh harap dan minta tolong untuk saya melakukan 1,001 macam kerja dan tanggungjawab dalam hidup saya.

“Orang luar duk nampak saya ni macam best je hidup dan ramai sangat nak cuba mengenali saya.

“Maaf saya kena beritahu kat sini.. Tak ramai lelaki yang akan mampu dan berani pikul tanggungjawab ni.

“Bapa kandung pun lepas tangan ni kan pula bapa tiri. Saya dah penat sangat nak bagi respon pada yang duk DM tu,” tulisnya menerusi entri terbaharu di Instagram.

Nasihat Erin, adalah lebih baik untuk lelaki-lelaki berkenaan mencari gadis lain yang tidak punyai komitmen sepertinya.

“Maaf bukan mudah senang nak senang. Tak hadap lagi bolehlah awak-awak semua kata ‘saya terima seadanya saya’.

“Jadi lebih baik cari anak dara atau mak janda yang kurang tanggungjawab. Saya ni Allah ciptakan untuk diberi tanggungjawab yang sangat besar bukan untuk hidup bersenang lenang dan bukan takat kena jadi ibu dan ayah malah kena jaga kebajikan ramai orang lagi.

“Takut awak semua tak kuat dan tak t4han. Hanya lelaki yang betul-betul besar keyakinan pada takdir dan rezeki Allah, kuat fizikal dan kuat mental je yang mampu dan sanggup berjalan seiring dengan saya,” tambahnya.

Malah, Erin memberikan amaran agar tidak menganggunya lagi. Dia mahu lebih fokus untuk menjaga anak-anaknya biarpun sendirian.

“Maaf sesangat tak dapat nak respon pada semua. Anak sak-it mak tak tidur malam, tak makan, tengok telefon pun tak sempat.

“Janganlah duk telefon mahu tak mahu ya… Sebab saya memang takkan jawab.

“Habis baterti telefon, saya nak simpan untuk kece-masan ni ye harap faham,” jelasnya.

Rumah tangga Farhan dan Erin runtuh selepas wanita itu mendakwa diceraikan pada 27 April lalu.

Erin mendakwa bekas suaminya sudah kembali rujuk dengan isteri pertama, Fatin Nurul Ain Mat Aris pada 11 Februari lalu, atas alasan tidak mampu untuk berjauhan dengan anak-anak.

Kontroversi membabitkan pasangan ini bermula apabila apabila Farhan mengumumkan sudah bernikah dengan seorang janda anak lapan di Makkah.

Situasi menjadi semakin pan4s apabila Fatin turut membuat pengakuan sudah dicer-aikan Farhan menerusi WhatsApp pada 3 Disember lalu.

ATAS alasan tidak boleh berjauhan dengan anak dan syarat yang ditetapkan bekas madu, isteri kepada pendakwah bebas, Da’i Farhan yang dikenali Dr Erin mengesahkan sudah dice-raikan suaminya pada 27 April lalu.

Berita percer-aian yang dikongsikan Dr Erin atau nama sebenarnya Noorainul Naqim Mohd. Radzi, 40, di Instagram itu adalah keputusannya sendiri demi kebaikan semua pihak termasuk bekas madu, Fatin Nurul Ain.

Pernikahan Farhan atau nama sebenarnya Nik Ahmad Farhan Nik Mohamad, 30, dengan Erin yang juga ibu tunggal anak lapan di Makkah pada November tahun lalu mendapat perhatian masyarakat apabila dilakukan tanpa pengetahuan isteri pertamanya, Fatin.

Instagram: @drholisw

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *