Kisah Rakyat Tempatan Viral

Abang Gaduh Dgn Bapa Tiri, Anak Perempuan Pengasas Dnars Mengaku Jadi Punca

Anak perempuan kepada pengasas kosmetik Dnars Allahyarham Faziani Rohban Ahmad, Irdiena Hakim menyatakan dia akan berada di sisi abangnya, Iqbar Hakim Jasman sehingga selesai kes pertud-uhan yang membabitkan bapa tir-inya.

Menurut Irdiena, 17, pergadu-han yang terjadi di antara abang dan bapa tirinya itu disebabkan Iqbar ingin mempert4hankan adiknya.

“Kakak Punca”

“Kakak tahu kakak lah pun-ca abang berada dalam situasi hari ni, kerana pert4hankan kakak abang terpaksa hadapi semua du-gaan ini.

“Kakak akan sentiasa di sisi abang bagi menegakkan keadilan dan kebenaran. Abang lah segalanya bagi kakak serta seluruh ahli keluarga selepas kita kehilangan arwah bonda.

“Abang lah penguat semangat kakak saat kakak diuji beberapa bulan yang lalu, saat kakak sak-it hingga tidak terbangun.

“Telah banyak dugaan yang kita lalui selama ini, percer-aian mami papa kita saat kita masih lagi kecil, kesusahan arwah mami dan ujian terbesar kita saat kita keh-ilangan mami ketika kita masih lagi menagih kasih seorang ibu dan hari ni Allah uji kita lagi dengan ujian ini. Kakak yakin dan percaya segalanya pasti ada hikmah,” tulisnya di Instagram (IG).

Dalam pada itu, Irdiena berjanji akan menuruti pesanan arw4h ibunya yang menyuruh mereka bersama walau apa sahaja rintangan.

“Kakak akan sentiasa menemani abang walau apa pun dugaan yang akan datang kerana mami kita selalu berpesan jangan pernah meninggalkan antara satu sama lain.

“Kita pastinya bukan sempurna kerana kita masih lagi muda dalam perjalanan ini tapi kita mesti mencuba untuk menjadi yang lebih baik. Kebenaran mesti muncul bila tiba waktunya!” tulisnya lagi.

Iqbar, 20, didakwa di Mahkamah Majistret Kuala Lumpur, atas pertudvhan mengug-ut bapa t-rinya melalui WhatsApp.

Tertud-uh didakwa menaku-tkan secara je-nayah terhadap bapa tirinya, Ahmad Shah Rizal Ibrahim, 43, dengan ug-utan hendak menyebabkan kema-tian iaitu dengan menghantar pesanan ringkas melalui aplikasi WhatsApp dibaca: “Papa igt deh kalau adik ore m-ati, ore g pancu-ng belako”.

Mohd Aqbar Hakim Jasman, 20, sebelum ini mengaku tidak bers4lah dan memohon dibicarakan sebaik pertuduhan terhadapnya dibacakan jurubahasa di hadapan Majistret S Mageswary.

Berdasarkan kertas tud-uhan, Mohd Aqbar yang juga anak sulung kepada pengasas produk kecantikan Dnars Skincare, Faziani Rohban, didakwa menakutkan Ahmad Shah Rizal Ibrahim, 43, dengan ugutan hendak menyebabkan kema-tian melalui pesanan ringkas aplikasi Whatsapp.

Dia dituduh melakukan kes4lahan itu di pusat beli belah Pavilion, Jalan Bukit Bintang, di sini, jam 8.45 malam pada 15 Jun lalu dan didakwa mengikut Seksyen 506 Kanun Kes-eksaan, yang boleh dihuku-m pe-njara maksimum tujuh tahun atau denda atau kedua-duanya, jika sabit kes4ahan.

Terdahulu, Timbalan Pendakwa Raya, Muhammad Aiman Azahan, tidak menawarkan sebarang jaminan terhadap tertu-duh.

Bagaimanapun, tertu-duh dalam rayuannya menerusi peguam Izzat Nordin, memohon dibenarkan jaminan antara RM2,500 dan RM3,000 dengan alasan tiada risik0 melarikan diri.

Sumber 

“Pengadu dalam kes ini adalah bapa tiri tertud-uh dan hubungan mereka menjadi re-nggang selepas beliau berkahwin lain.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *