Hiburan Tempatan Viral

#4Darachallenge Kak Kepom dapat sambutan. Fizz Fairuz Paling Win

Semakin diminati menerusi drama Kampung People, baru-baru ini penyanyi dan pelakon Elly Mazlein atau lebih mesra dipanggil Kak Lina Pom Pom sekali lagi mencuri perhatian netizen.

Menerusi muat naik di laman Instagram miliknya, memaparkan Elly menyanyikan lagu tradisional Empat Dara yang pernah dipopularkan oleh Allahyarham Sharifah Aini.

Demam lagu 4 Dara

Ini berikutan terdapat satu babak viral dalam Kampung People 2 dimana Mona lakonan dia menyanyikan lagu tersebut dalam nada sumbang sebelum disambung oleh Adibah Noor yang membawa watak sebagai ibunya.

Justeru, Elly dengan membawa imej ‘Mona’ mencabar para pengikut di Instagram untuk turut sama menyanyikan semula lagu tersebut.

Sudah 1 juta tontonan

Meraih sejuta tontanan dengan hampir 10,000 komen, netizen termasuk rakan selebriti turut sama menyahut #4Darachallenge dengan merakamkan semula lagu itu dalam versi tersendiri.

Antaranya Datuk Aznil Nawawi, Achey Bocey, Acong Sweetchild, Datuk Fizz Fairuz, Shiha Zikir, Azza Elite dan Ezad Lazim tidak ketinggalan melakukan cabaran berkenaan.

Sumber TrendingSangatPW

Dalam tak sedar, ia mengembalikan semula nostalgia terhadap lagu-lagu klasik yang sehingga kini masih menjadi siulan masyarakat.

Sumber: Elly Mazlein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *