Hiburan Kisah Rakyat Tempatan Viral

Disiasat polis akibat h1na rakyat Sabah, Sekali Cik Non Tak Mengaku

Tak serik mencetuskan kontro-versi, usahawan produk kecantikan sekali lagi viral di media sosial dan ditu-duh menghina rakyat Sabah secara terbuka.

Cik Non atau nama sebenarnya Nor Shahada Aisyah mengelar rakyat Sabah b0doh dan misk-in kerana menyebabkan kes Cov-id-19 meningkat secara menda-dak.

“Hello Sabah ini ke ole-oleh orang Sabah bagi dekat orang Semenanjung? B**** punya Sabah, menyu-sahkan Cik Non.

“Patutlah orang Sabah ini mi-skin, suka su-sahkan orang. Patut tak diambil peduli. Dahlah mi-skin, perempuan-perempuan Sabah semua muka macam jamban rumah Ciknon je.

“Patut korang kena beli produk Ciknon ni,” tulisnya di Facebook sebelum dip4damkan selepas dike-cam teruk oleh netizen.

Bagaimanapun, ada yang sempat screenshot status bia-dabnya itu lalu diviralkan di serata media sosial.

Disebabkan kebia-dabannya itu, netizen mula menyer-ang semua akaun media sosialnya dengan melap0rkan akaun itu kepada pihak pengendali laman tersebut agar akaun itu dinyah-aktifkan terus.

Sementara itu, polis juga menerima satu lap0ran polis yang dibuat ke atas wanita itu.

Timbalan Pengarah (Siasatan dan Peru-ndangan) Jabatan Siasatan Jen-ayah (JSJ) Bukit Aman, Deputi Komisioner Mior Faridalathrash Wahid berkata, pihaknya sudah membuka kertas si-satan terhadap wanita itu mengikut Seksyen 505 (b) Kanun Kese-ksaan dan Seksyen 233 Akta Komunikasi 1998.

“Kertas sia-satan sudah dibuka dan kita akan memanggilnya untuk merakam keterangan,” katanya.

Cik Non Beritahu Status Tersebut Bukan Dari Dia

Selepas tular di media sosial yang mengatakan Cik Non atau nama sebenar Nor Shahada Aisyah dikatakan mengh-ina rakyat Sabah, dia tampil beri penjelasan.

Menurut Nor Shahada Aisyah, kenyataan di laman page Facebook tersebut bukanlah daripada dia dan page tersebut adalah fa-ke page dan page tersebut telah banyk kali membuat posting mengh1na dengan mengaitkan  nama beliau

Berikut Kenyataan Penuh Cik Non di IG milik beliau

“ASTAGAFIRULLAHALAZIM DIA BUAT LAGI DAH!! FITNAH DARI PAGE FAKE NI TAK SUDAH SUDAH! DULU SEBUT SENSITIVITI NEGERI KELANTAN SEKARANG TERBARU SENTUH SENSITIVITI NEGERI SABAH PULAK

“SAYA NORSHAHADAH AISYAH CEKNON BERSUMPAH DENGAN NAMA ALLAH SWT ATAS KELUARGA SAYA. SAYA TIDAK MELAKUKAN PERKARA TERKUTUK INI. MALAHAN RAMAI AHLI KELUARGA SAYA YANG BERADA DI KELANTAN JUGA SAHABAT TERDEKAT SAYA MERUPAKAN ANAK KELAHIRAN SABAH

“SAYA DENGAN RENDAH DIRI MEMINTA YANG MEMBACA POST INI JUGA KEBENARAN SEBENAR. UNTUK MENYAMPAIKAN PERKARA HAKIKAT REALITI FITNAH YANG MEMALUKAN INI. PAGE SEBENAR SAYA OFFICIAL PAGE ADALAH LOOKSLIMMING LOOKPINKISH BUKAN PAGE NORSHAHADAH AISYAH INI.

“ALLAH SWT YANG MAMPU MEMBALAS KEBAIKKAN ANDA SEMUA

Sebelum ini Ceknon pernah menga-muk selepas adik perempuannya, dipercayai berusia 20-an tidak dibenarkan masuk ke sebuah gedung membeli-belah kerana tidak memakai topeng muka.

Dalam video tersebut, wanita dipercayai pengasas produk kecantikan yang dikenali sebagai Ceknon itu dilihat mema-ki dua pengawal keselam-atan yang bertugas di pintu masuk gedung terbabit.

“Aku sep-ak karang, sepatutnya sediakan mask. Ada budak kecil tak pakai mask, kenapa dia lepas. Tak guna kau orang ni s***.” katanya.

Namun Ceknon dan adiknya berjaya memasuki premis berkenaan selepas diberikan topeng percuma oleh pengunjung lain susulan kekecohan tersebut.

Video berdurasi satu minit 17 saat itu membangkitkan kem4rahan netizen yang menyifatkan tindakan wanita tersebut gak keterlal-uan dan tidak mematuhi prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan.

Apa kata anda? Kongsikan bersama kami

Sumber : HMETRO ONLINE / IG norshahadahaisyah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *