Kisah Rakyat Tempatan Viral

Sultan Johor kurnia 10 buah Perodua Myvi

JOHOR BAHRU – Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar berkenan mengurniakan 10 buah kereta Perodua Myvi kepada 10 jururawat yang bertugas di Wad Diraja Hospital Sultanah Aminah (HSA) di sini hari ini.

Kurniaan Sultan Ibrahim itu bagi menzahirkan penghargaan di atas sumbangan serta khidmat mereka kepada baginda dan juga keluarga diraja Johor.

Seorang Penyelia Jururawat, Matron Rokiah Samin yang bertugas di Wad Diraja HSA sejak tahun 2006, melahirkan perasaan syukur di atas kurniaan berkenaan.

“Mewakili mereka yang lain, saya menjunjung setinggi-tinggi kasih kepada baginda Tuanku Sultan di atas kurniaan ini.

Jururawat Wad Diraja Hospital Sultanah Aminah Terima 10 Myvi Kurniaan Sultan Johor · MYKMU.NET

“Besar sungguh nilainya kepada kami semua, dan kami juga sentiasa mendoakan kesejahteraan dan kesihatan Sultan Johor serta keluarga diraja Johor,” katanya di sini hari ini.

Kenderaan berkenaan disampaikan kepada mereka dalam satu majlis di Kasawari Motors Sdn. Bhd. di Larkin di sini oleh Pengarah Kasawari Motors, Muhammad Fahmi Bin Datuk Seri Paduka Dr. Hassan.

Apa amalan mereka yang bertuah ini?” - Kurniaan bukan biasa-biasa Sultan Johor... 10 jururawat HSA dapat Myvi - Viral | mStar

Turut berkongsi perasaan syukur, Nuraini Aziz, 28, yang hadir sendiri untuk menerima kenderaan berkenaan walaupun masih dalam tempoh pantang selepas melahirkan anak pada tiga hari yang lalu.

“Kami akan terus memberikan perkhidmatan terbaik kepada Sultan Johor dan keluarga diraja Johor,” katanya

Sumber Kosmo.com.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *